Important Info About How To Connect! READ!

Discussion in 'Garry's Mod 9' started by Ember, Mar 24, 2008.

  1. Ember Administrator

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Today, l337Espeon and I decided to switch the server over from Chicken132's bans system to one that we found that will not mess up and crash the server.

    Unfortunately, to implement the new bans system we also had to upgrade the server binaries. This posed us with a problem for our players.

    The new server binaries require the user to run Garry's Mod 9 using the Source SDK Base.

    You can do it a few different ways:

    1.) Use the Patcher Application to change the appid of your Gmod9 to the SDK Base.
    You can get the patcher here: http://eevee.facewan.com/downloads/gmod9-appid.exe
    Note: For this method, You WILL have to restart Steam for the changes to take effect!

    OR

    2.) Add the server to your steam favorites list (NOT in game, from steam itself) and connect that way.
    Note: For this method, every time you want to connect to the server, you have to join though the steam favorite servers menu to launch the game.

    OR

    3.) Change the appid in your gameinfo.txt file from 220 to 215 by going to your gmod9 folder (usually C:\Program Files\Steam\steamapps\SourceMods\gmod9 or C:\Program Files\Valve\Steam\steamapps\SourceMods\gmod9.) and opening the file gameinfo.txt. Find where it says "SteamAppId 220" and change 220 to 215, so it should now read "SteamAppId 215". Save the file and restart Steam.
    Note: For this method, You WILL have to restart Steam for the changes to take effect!
     
  2. Supernova New Member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hmm
    I downloaded the .exe file, ran it, and all it does is sstay there playing some creepy song. It doesn't do anythiung else... What am I doing wrong here?

    I was told to click a button that says "Patch" but it doesn't show up. This stupid thing cuts off the farthest right stuff
     
    Last edited: Mar 24, 2008
  3. l337Espeon Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Occupation:
    FaceWAN Network Administrator
    Location:
    USA
    You can also add the server to your steam favorite list (NOT in game, from steam itself) and connect that way.
     
  4. Supernova New Member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Nope. Doesn't work. Just brings me to the page to buy HL2:DM.


    Yeah, I don't have HL2:DM, because apparently it doesn't come with HL2 if you buy the Orange Box. <_<


    I also tried typing connect into the console, then the IP. But all it does is play the opening music and stay on the "Sending Client Info"
     
    Last edited: Mar 24, 2008
  5. Renardsavira FaceWAN Premium Full

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Occupation:
    I print and desighn Tshirts for my custom graphic
    Location:
    South Saint Paul, Minnesota.
    new problem hase arouse i got an error reading sutmhing about no steam ontent servers avalible
     
  6. l337Espeon Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Occupation:
    FaceWAN Network Administrator
    Location:
    USA
    It probably has to do with the fact that it needs to download the SDK Base content, just restart Steam and see if it downloads the content.
     
  7. Renardsavira FaceWAN Premium Full

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Occupation:
    I print and desighn Tshirts for my custom graphic
    Location:
    South Saint Paul, Minnesota.
    i have dwonloded patch adn restarted steam i ahve ben on server with sueprnova for the past 5 6 hours
     
  8. Darrylop New Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Occupation:
    A Aperture Science "Lab Rat"
    Location:
    UMMMMMMMM somewhere?
    Nice Patcher Thingy

    I love it. Dont quite know what it did.... In the about you should have put FaceWAN pwns Valve again. But, doesn't Garry own Gmod?
     
  9. Darrylop New Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Occupation:
    A Aperture Science "Lab Rat"
    Location:
    UMMMMMMMM somewhere?
    Lol. HL2:DM is free. Here da Link: http://www.steampowered.com/ati_offer1a/
     
  10. Supernova New Member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    So at home, once I have access to Steam again, clicking that link will give me Half-Life 2: Deathmatch free? Sweet
     
  11. Supernova New Member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hmm
    I have it set with the desktop shortcut modified so it says it's launching Source SDK Base when I launch GMOD 9 through there...


    I am also getting the problem that Dave is getting.

    ....Alsooooo
    After doing that, when I try to go to other servers, it says my account does not own Garry's MOD. >=(
     
  12. l337Espeon Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Occupation:
    FaceWAN Network Administrator
    Location:
    USA
    This is now an issue with gmod9 in general at the moment. Valve's content servers are fucked up again, so give it a few days and the mountfileystem failed error should go away and you'll be able to launch gmod9 again.
     
  13. Renardsavira FaceWAN Premium Full

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Occupation:
    I print and desighn Tshirts for my custom graphic
    Location:
    South Saint Paul, Minnesota.
    wow.. how gay it says my system dose not meet reqierments bunch o aggs if ya tell me
     
  14. Supernova New Member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks or the link, now I have DM installed. ^_^

    Now, if you could just find one with a free Counter-Strike: Source Offer. :p
     
  15. Renardsavira FaceWAN Premium Full

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Occupation:
    I print and desighn Tshirts for my custom graphic
    Location:
    South Saint Paul, Minnesota.
    is anyone gona ansure my question??
     
  16. l337Espeon Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Occupation:
    FaceWAN Network Administrator
    Location:
    USA
    The Steam error is fixed! Now everyone can play Gmod9 again. Valve must have fixed their content servers.
     
  17. pwn3d New Member

    Joined:
    Apr 2, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    denmark, dreslette, herresbjerg 2
    you need half life 2 to run gmod 9 (or gmod 10) ...... lol
     
  18. l337Espeon Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Occupation:
    FaceWAN Network Administrator
    Location:
    USA
    Wrong. Gmod9 uses content from CS:S and HL2, so you need them both. (where do you think the swep models come from!) and as for Gmod10, HL2 is not even needed, you just another game that uses the Source2007 Engine (HL2:EP2, TF2, Portal.)
     
  19. MoonDawg Member

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    225
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    OMG THANK YOU NOW I CAN JOIN!!!!
    THANK YOU
     
  20. K00bes Ozzeh Teh Pianist

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Occupation:
    Aspiring Musician?
    Location:
    United Kingdom

    Hahaha..haha.